View Full Version : منتخبی از کتاب کلید سخت افزار
admin
09-26-2007, 03:04 AM
تصمیم گرفتیم کتاب هائی را که در دست تالیف یا چاپ هستند در این بهش معرفی کنیم و بخش هائی از متن کتاب را نیز در اختیار شما قرار دهیم. به این شکل هم شما با کتاب آشنا می شوید و برای خرید آن تصمیم گیری می کنید و هم اگر اشکالی در کتاب هست، ما را از آن آگاه خواهید کرد. متن زیر گزیده ای از کتاب کلید سخت افزار است که به زودی عرضه خواهد شد.
مواد لازم برای مونتاژ قطعات
خوب به بخش اصلي اين كتاب رسيديم كه بيشترين حجم كتاب را نيز به خود اختصاص خواهد داد. من سعي كردم توضيحات نظري را كمتر كنم و سريعتر وارد مراحل عملي شوم. در هنگام معرفي هر قطعه، اگر توضيحي لازم باشد، همانجا اضافه مي كنم. حالا فرض مي كنيم كه شما همه قطعات را خريده و به خانه آورده ايد. اكنون چندين كارتن قطعه، يك ميز كار و اين كتاب را در مقابل خود داريد و مي خواهيد هرچه زودتر كامپيوتر خود را راه اندازي كنيد. پس برويم سراغ كار عملي:
مواد لازم:قبل از هر كاري ، بايد مواد لازم را فراهم كنيد. براي مونتاژ يك كامپيوتر، شما به اين مواد احتياج داريد:
1- يك پيچ گوشتي چهار سوي خوب
2- يك پيچ گوشتي تخت
3- يك فاز متر
4- يك ميز كار مناسب ( مي توانيد وسايلتان را روي زمين هم پهن كنيد ولي بهتر است كار را روي ميز انجام دهيد )
5- يك سرنگ خمير سيليكون ( مي توانيد از فروشنده هاي قطعه بخريد )
6- يك مچ بند انتقال الكتريسيته ساكن
7- يك پنس يا مو چين
8- قطعات خريداري شده
البته همه موادي كه گفتم كاملا لازم نيستند. در اكثر موارد شما به خمير سيليكون يا فازمتر نياز پيدا نمي كنيد. خود من اكثر اوقات مچ بند را نمي بندم. ولي بودن آنها بهتر از نبودنشان است.
نكته : قبل از شروع كار، مچ بند ضد الكتريسيته ساكن را به مچ دستتان ببنديد و سر ديگر آن را به يك شيئ رسانا كه به زمين وصل است متصل كنيد. مثلا كابينت، چهارچوب در ، لوله آب يا گاز. با اين كار الكتريسيته ساكن موجود در بدن شما به زمين منتقل مي شود و از آسيب ديدن قطعات جلوگيري مي شود. اگر مچ بند نداريد، قبل از دست زدن به هر يك از قطعات، زمين را لمس كنيد تا الكتريسيته ساكن بدنتان تخليه شود.
admin
10-10-2007, 12:44 AM
اولين قطعه اي كه با آن سر و كار داريم، مادربرد(Mother board) يا مين برد (Main board) است. اين قطعه، برد اصلي كامپيوتر است كه بقيه قطعات روي آن نصب مي شوند يا با كابل به آن متصل مي شوند. مادربرد ها انواع مختلفي دارند، ولي تفاوت اصلي آنها در اين است كه چه مدل پردازنده هائي روي آنها نصب مي شود. از اين حيث ، مادربرد ها دو دسته هستند:
1- مادربرد هائي كه پردازنده Intel روي آنها نصب مي شود
2- مادربرد هائي كه پردازنده AMD روي آنها نصب مي شود.
قطعا شما هنگام خريد، از اين موضوع به اندازه كافي مطلع بوده ايد. به هر حال اين دو نوع مادربرد تفاوت ظاهري چنداني ندارند. فقط شكل سوكت مربوط به پردازنده روي آنها كمي متفاوت است. اين مادربردي است كه من به تازگي خريده ام و مي خواهم قطعات را روي آن نصب كنم:
http://i20.tinypic.com/314v9g9.jpg
حتما انتظار داريد بخش هاي مختلف مادربرد را معرفي كنم. ولي من نمي خواهم اين كار را انجام دهم. در اين مرحله همين كه ديدي كلي راجع به مادربرد داشته باشيم كافي است. هنگام نصب هر قطعه، با محل نصب آن در مادربرد آشنا خواهيم شد.
مادربرد من ، براي پردازنده هاي AMD ساخته شده. اين هم يك نمونه از مادربرد هائي كه پردازنده Intel را پشتيباني مي كنند:
http://i22.tinypic.com/2e2nymd.jpg
تصویر 2
مادربرد بايد داخل كيس نصب شود. ولي قبل از اين كار، بهتر است تعدادي از قطعات را روي آن نصب كنيم و سپس همگي را درون كيس قرار دهيم. چون وقتي مادربرد درون كيس قرار مي گيرد، لبه هاي كيس مقداري از آزادي عمل ما را مي گيرند. مادربرد را از جعبه اش خارج كنيد و روي ميز قرار دهيد. ( معمولا چند قطعه دیگر هم در جعبه مادربرد هست. فعلا آنها را کنار بگذارید).
نكته : مادربرد را مستقيما روي ميز نگذاريد، يك قطعه يونوليت يا فوم زير آن قرار دهيد تا در اثر فشار، مدارها و پايه هاي زيرش آسيب نبينند.
رامین
08-30-2010, 10:41 AM
تصمیم گرفتیم کتاب هائی را که در دست تالیف یا چاپ هستند در این بهش معرفی کنیم و بخش هائی از متن کتاب را نیز در اختیار شما قرار دهیم. به این شکل هم شما با کتاب آشنا می شوید و برای خرید آن تصمیم گیری می کنید و هم اگر اشکالی در کتاب هست، ما را از آن آگاه خواهید کرد. متن زیر گزیده ای از کتاب کلید سخت افزار است که به زودی عرضه خواهد شد.
مواد لازم برای مونتاژ قطعات
خوب به بخش اصلي اين كتاب رسيديم كه بيشترين حجم كتاب را نيز به خود اختصاص خواهد داد. من سعي كردم توضيحات نظري را كمتر كنم و سريعتر وارد مراحل عملي شوم. در هنگام معرفي هر قطعه، اگر توضيحي لازم باشد، همانجا اضافه مي كنم. حالا فرض مي كنيم كه شما همه قطعات را خريده و به خانه آورده ايد. اكنون چندين كارتن قطعه، يك ميز كار و اين كتاب را در مقابل خود داريد و مي خواهيد هرچه زودتر كامپيوتر خود را راه اندازي كنيد. پس برويم سراغ كار عملي:
مواد لازم:قبل از هر كاري ، بايد مواد لازم را فراهم كنيد. براي مونتاژ يك كامپيوتر، شما به اين مواد احتياج داريد:
1- يك پيچ گوشتي چهار سوي خوب
2- يك پيچ گوشتي تخت
3- يك فاز متر
4- يك ميز كار مناسب ( مي توانيد وسايلتان را روي زمين هم پهن كنيد ولي بهتر است كار را روي ميز انجام دهيد )
5- يك سرنگ خمير سيليكون ( مي توانيد از فروشنده هاي قطعه بخريد )
6- يك مچ بند انتقال الكتريسيته ساكن
7- يك پنس يا مو چين
8- قطعات خريداري شده
البته همه موادي كه گفتم كاملا لازم نيستند. در اكثر موارد شما به خمير سيليكون يا فازمتر نياز پيدا نمي كنيد. خود من اكثر اوقات مچ بند را نمي بندم. ولي بودن آنها بهتر از نبودنشان است.
نكته : قبل از شروع كار، مچ بند ضد الكتريسيته ساكن را به مچ دستتان ببنديد و سر ديگر آن را به يك شيئ رسانا كه به زمين وصل است متصل كنيد. مثلا كابينت، چهارچوب در ، لوله آب يا گاز. با اين كار الكتريسيته ساكن موجود در بدن شما به زمين منتقل مي شود و از آسيب ديدن قطعات جلوگيري مي شود. اگر مچ بند نداريد، قبل از دست زدن به هر يك از قطعات، زمين را لمس كنيد تا الكتريسيته ساكن بدنتان تخليه شود.
با سلام
در چند کتاب و مقاله آمده است که سر دیگر مچ بند را به کیس کامپیوتر ببندید. آیا این درست است؟ کیس کامپیوتر که به زمین وصل نیست!
با سپاس
sam.seven
08-30-2010, 09:13 PM
سلام
چند روزی بود می خواستم این موضوع را بیان کنم ولی نشد. فکر کنم این جا بهترین جاست.
انتقاد : این کتاب یکی از بهترین کتاب ها در مورد سخت افزار است مخصوصاً که دارای عکس های رنگی می باشد.
سوال 1: شما در چاپ چهارم ( فروردین 1388 ) ، صفحه ی 21 ، پاراگراف سوم ، آخر خط اول ( ششمین خط از بالا ) فرموده اید :
اگر یک ماجول رم دارید ، می توانید آن را در هر یک از چاک ها نصب کنید .ولی اگر چند رم مثلاً 2 یا 3 یا 4 رم داشتیم آن را در کجا نصب کنیم؟
سوال 2 : چرا در مادربرد ها ، چاک های رم ، دارای دو رنگ هستند؟
پیشنهاد 1 : خوب است همه ی کتاب های کلید دارای چاپ رنگی باشند.
پیشنهاد 2 : کتاب خرید کامپیوتر مکمل این کتاب بود ، شاید بهتر است دوباره آن با نام کلید سخت افزار ( خرید کامپیوتر ) برای فروش بیش تر چاپ شود.
admin
08-30-2010, 09:52 PM
با سلام
در چند کتاب و مقاله آمده است که سر دیگر مچ بند را به کیس کامپیوتر ببندید. آیا این درست است؟ کیس کامپیوتر که به زمین وصل نیست!
با سپاس
طبیعتا باید به زمین متصل باشد تا الکتریسیته ساکن تخلیه شود. البته من تاحالا استفاده نکرده ام. الکتریسیته ساکن را به روش دوم تخلیه می کنم
admin
08-30-2010, 09:54 PM
سلام
چند روزی بود می خواستم این موضوع را بیان کنم ولی نشد. فکر کنم این جا بهترین جاست.
انتقاد : این کتاب یکی از بهترین کتاب ها در مورد سخت افزار است مخصوصاً که دارای عکس های رنگی می باشد.
سوال 1: شما در چاپ چهارم ( فروردین 1388 ) ، صفحه ی 21 ، پاراگراف سوم ، آخر خط اول ( ششمین خط از بالا ) فرموده اید :
ولی اگر چند رم مثلاً 2 یا 3 یا 4 رم داشتیم آن را در کجا نصب کنیم؟
سوال 2 : چرا در مادربرد ها ، چاک های رم ، دارای دو رنگ هستند؟
پیشنهاد 1 : خوب است همه ی کتاب های کلید دارای چاپ رنگی باشند.
پیشنهاد 2 : کتاب خرید کامپیوتر مکمل این کتاب بود ، شاید بهتر است دوباره آن با نام کلید سخت افزار ( خرید کامپیوتر ) برای فروش بیش تر چاپ شود.
اگر دو رم دارید در دو چاک همرنگ نصب کنید. بعضی از رم ها وقتی pair یا جفت باشند کارایی بهتری دارند. یعنی دو رم یک گیگابایتی ( کاملا همسان ) بهتر از یک رم 2 گیگابایتی عمل می کنند. در صورتی که در دو چاک همرنگ نصبشان کنید.
رامین
08-31-2010, 04:12 PM
با عرض سلام و ارادت
نوک پیچ گوشتی را چطور می شود آهن ربا نمود؟
با سپاس
Alfredo
08-31-2010, 04:19 PM
سلام !
آن پيچ گوشتي هايي كه آهنربايي هستند، يك قطعه آهنربا در طرف دسته و انتهاي آهن اصلي پيچگوشي دارند...
hamid tarashion
08-31-2010, 04:22 PM
خوش به حال كليد كه همچين انتقاد هايي ازش مي شه.:biggrin:
admin
08-31-2010, 07:27 PM
کافیه نوک پیچ گوشتی رو چند بار به یه آهن ربا بمالید.
sam.seven
08-31-2010, 10:52 PM
خوش به حال كليد كه همچين انتقاد هايي ازش مي شه.:biggrin:
بالاخره انتقاده دیگه:biggrin:
رامین
09-02-2010, 04:10 PM
با سلام
در تصویر 50 صفحه 53 هارددیسک به طور کامل در محفظه خود قرار نگرفته است و نصف آن بیرون مانده است. ( روی هوا !) . آیا دلیل خاصی برای این کار وجود دارد؟ چرا هارد دیسک هم مانند سایر درایوها به طور کامل در محفظه خود قرار نمی گیرد؟
با سپاس :53:
admin
09-02-2010, 07:21 PM
هارد دیسک در هر کیسی یه جور بسته میشه. گاهی برای این که پیچ هاش جا بیفتند باید کمی از محفظه بیرون بیاد.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.