PDA

View Full Version : معرفی کتاب کلید Pdf

mt_moravej
06-27-2007, 08:40 PM
فایلهایی که در برنامه‌های واژه پرداز همچون Word ساخته و صفحه‌بندی می‌شوند در کامپیوترهای مختلف ممکن است به شکلهای متفاوتی باز شده و نمایش داده شود به نحوی که صفحه‌بندی کاملا به هم می‌ریزد و قلمهای استفاده شده عوض شده و یا ناخوانا می‌شود. درصورتیکه اگر متن تهیه شده به قالب فایلی با عنوان PDF تبدیل شود دیگر چنین مشکلاتی رخ نخواهد داد و فایلی که بدین روش تهیه شده در همه کامپیوتر‌ها با هر تنظیم زبان و گرافیک به یک صورت نمایش داده می‌شود. این ویژگی به علاوه‌ی امتیازهای فراوان دیگر باعث شده که امروزه از فایلهای PDF برای انتشار نشریات و کتابهای الکترونیکی استفاده گسترده‌ای شود. برای مثال همه پایان‌نامه‌های دانشگاهی و مقالات علمی در نشریات معتبر و اکثر کتابهای الکترونیک چه فارسی باشند و چه انگلیسی بصورت PDF عرضه می‌شوند.

در کتاب کلید PDF با روش استفاده مناسب از این نوع فایل و بهره‌گیری از امکانات منحصر بفردی که برای کار با متنها و کتابهای الکترونیکی وجود دارد آشنا می‌شوید. همچنین با روشهای ساختن این نوع فایلها و ویژگی‌هایی که یک فایل پی‌دی‌اف استاندار باید داشته باشد آشنا می‌شوید.

در این کتاب کوچک و مختصر سعی شده اکثر مفاهیم و مهارتهای لازم برای ساختن و استفاده کردن از این فایلها آموزش داده شود و یک کاربر مبتدی که هیچ آشنایی با این مبحث ندارد می‌تواند به سادگی با دنبال کردن مطالب کتاب به سطحی فراتر از یک کاربر متوسط برسد.

متاسفانه برای بسیاری از افرادی که با این فایلهای کار می‌کنند استفاده از PDF ها منحصر شده به باز کردن فایل در برنامه آکروبات و خواندن آن و از آنجا که خواندن یک متن از روی مانیتور کمی ناراحت کننده است لذا زود اقدام به چاپ فایل کرده و از نسخه چاپی استفاده می‌کنند. در حالیکه در برنامه‌ی آکروبات چنان ابزار و امکانات قدرتمندی برای مطالعه این فایلها وجود دارد که اگر کسی با این ابزار آشنا شود دیگر هرگز به استفاده از نسخه‌های چاپی و اشغال فضا با کتابهای سنگین و حجیم فکر نخواهد کرد!
در این کتاب این ابزار و امکانات که اغلب از چشم کاربران پنهان می‌ماند و البته کاربردشان نیز بسیار ساده می‌باشد آموزش داده شده‌اند.
ضمنا برنامه آموزشی این کتاب بر مبنای نسخه‌ ۸ از برنامه‌های آکروبات می‌باشد که در بخشهای لازم تفاوت روش کار در نسخه‌های قدیمی‌تر نیز آموزش داده شده‌است.

کلمات کلیدی: PDF چیست

http://www.kelid.ir/authors/moravej.php

raindrops
11-13-2010, 06:43 PM
سلام
اولا جاداره به خاطر زحماتی که می کشید از شما تشکر کنم .
من کتاب pdf را خریده ام اما از بخش ( تبدیل فایل pdf به فایل word ) راضی نیستم . انتظار داشتم که راهنمایی بیشتری در این زمینه در کتاب باشد نه اینکه توپ را به زمین خوانندگان کتاب بیندازید !
شما در این مبحث تنها از نرم افزار pdf2word نام میبرید و حتی در پایان نیز اشاره می کنید که حتی ممکن است نتیجه کار تبدیل درست از آب در نیاید و به همین حالت مبحث را رها کرده و راه حل درستی ارایه نمی دهید . خوب برای تبدیل pdf به word و به دست آوردن نتیجه ای درست چه کار باید کرد ؟
سپس در انجمن و با مطرح شدن همچین سوالی ، اسم نرم افزار read iris pro را می آورید . خوب چرا اسم همچین نرم افزاری را در خود کتاب نیاوردید و در مورد این نرم افزار توضیح ندادید ؟
من خودم نرم افزار های زیادی را تجربه کرده ام ، اما جوابی نگرفتم که آخری همین نرم افزار nitro بود و به امید حل مشکل خود کتاب شما را تهیه کردم .
موفق و موید باشید .

mt_moravej
11-14-2010, 12:06 AM
سلام به شما و متشكرم از اينكه وقت گذاشتيد و اعتراض و انتقادتان را به اطلاع ما رسانديد. و اما پاسخ شما خواننده عزیز:
هدف و مبنای طراحی کتاب کلید pdf آموزش مهارتهای استفاده از اینگونه فایلها (منظور بیشتر مهارتهایی است که به صورت عادی و تجربی شاید خیلی‌ها با آن آّشنا نباشند و از آن استفاده نکنند) و دیگری تبدیل فایلهای ورد به پی دی اف بوده است و تا آنجا که می‌دانم دست کم تا قبل از انتشار این کتاب، مرجع دیگری که این حجم از مطالب را به صورت کاربردی و یکجا در اختیار کاربر قرار بدهد نداشتیم. و البته این را هم باید در نظر داشت که در مجموعه کلید هدف این است که حجم کتابها زیاد نشود و نکات اصلی گفته شود تا راهی برای تکمیل مهارت توسط خود کاربر فراهم شود.
بحث تبدیل از pdf به word تنها به عنوان یک مبحث جانبی در کتاب مطرح شده و آنهم به این دلیل که ذهن خواننده با کلیت این قضیه آشنا شود. ادعایی هم نداشتیم که در این کتاب روی مبحث کار شده است.
برنامه آموزشی یک کتاب را معمولا می‌توان با نگاه کردن به جلد، پیشگفتار و فهرست مطالب دریافت. اگر به کتاب من هم نگاه کنید (یا در هنگام خرید توجه می‌کردید) متوجه می‌شدید که این کتاب برای تبدیل معکوس مطلب قابل توجهی ندارد.
مساله دیگر این است که حجم کتاب هم اجازه نمی‌داد بیشتر از این در این مورد بنویسیم به ویژه اینکه این مبحث یک مساله جانبی نسبت به بحث اصلی محسوب می‌شود. البته راستش در زمان نوشتن کتاب نرم افزار read iris هنوز آن نسخه قوی و خوبی که فارسی را پشتیبانی کند نداشته است ( تا آنجا که من می‌دانم البته.) ضمن اینکه این کار یک کار روتین و کاری که همیشه جواب بدهد نیست. خیلی از مطالب و ترفندها در رابطه با کار با کامپیوتر هستند که ممکن است در قالب سرفصل آموزشی خاصی نگنجند و درباره‌شان بیشتر در فضای وب مطلب باشد تا در کتابها.
اما انشاالله در چاپهای بعدی کتاب دست کم نام این نرم افزار را معرفی می‌کنم تا دوستانی همچون شما رضایت بیشتری داشته باشند. به هر حال اینکه امیدتان برای حل مساله ای که پیش رو داشته اید به این کتاب بوده نشان از حسن نظر شما داشته است و حتما انتقاد شما را برای بهبود کتاب در ویرایشهای بعدی در نظر می‌گیرم. موفق باشید.

mt_moravej
11-14-2010, 12:09 AM
نرم افزار نیترو امکانات فارسی اش از آکروبات ضعیف تر است و در زمینه تبدیل معکوس یعنی تبدیل به ورد هم حرف زیادی برای گفتن ندارد. به جز همان نرم افزار read iris چیز بهتری به نظرم نمی‌رسد. آنرا امتحان کنید حتمن ولی انتظار نداشته باشید که همه چیز شسته و رفته و کامل برگردد. در کل این بحث تبدیل معکوس هنوز در حال گذراندن مراحل تکامل نرم‌افزایش هست حتا در مورد زبان انگلیسی.